Ha enviat una carta a tres consellers demanat que es retiri el document perquè diuen que s’ha fet a esquenes del sector
Una quarantena de persones, en representació d’unes 400 empreses, s’han reunit a Roses per debatre el polèmic pla
El sector empresarial gironí està en peu de guerra per l’aprovació inicial i exposició pública del pla rector d’ús i gestió de l’àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus (PRUG). Aquesta tarda, convocats per l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus, s’han reunit a Roses una quarantena de persones en representació d’unes 400 empreses, per debatre entorn al polèmic document. A la reunió , han acordat enviar una carta al conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig; al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; i al conseller d’Agricultura, Ramaderia , Pesca, Alimentació i Medi Natural Josep Maria Pelegrí, expressant el malestar del sector davant el PRUG i demanant que es retiri. Els empresaris volen que es negocii un nou pla i que se’ls tingui en compte a l’hora d’elaborar-lo. L’Associació de Càmpings de Girona també ha aprovat aquest matí en junta demanar la retirada del pla. La patronal FOEG també s’ha afegit a les peticions per aturar el document.
En cas que la Generalitat no faci marxa enrera, durant la trobada de Roses s’ha decidit que “es lluitarà fins les últimes conseqüències”. Els assistents a la reunió han anunciat que “inundaran” d’al.legacions la Generalitat . A més, s’ha anunciat que es contractarà els serveis d’un advocat per redactar les al.legacions al Pla. De fet ja hi ha entitats, com l’Associació Catalana d’Activitats Marítimes (ACAM) , que ja han iniciat accions legals per aturar el PRUG.
Els empresaris consideren insostenible per l’economia del territori el pla que el govern ha començat a tramitar. Asseguren que l’activitat que fan és incompatible amb les limitacions que es volen establir. També diuen que s’ha fet d’esquenes al sector i asseguren que ells tenen molt a dir. Per exemple, amb aquest pla, que qualifiquen d’absurd en alguns dels seus apartats com és la manera de regular el busseig dins el parc natural , les limitacions de velocitat dins, la tipologia de les embarcacions i el nombre de boies. Els empresaris diuen que el document s’ha fet des d’un despatx de Barcelona i no trepitjant el territori.
Els empresaris han decidit començat a treballar conjuntament i crear un grup de treball per defensar els interessos del sector i dels usuaris del parc.També demanar que es posi en marxa el consell de cooperació previst des del 1998.
L’alcalde de Colera, que també era present a la reunió, ha anunciat que el seu ajuntament aprovarà una moció el 5 de novembre contra el pla després que divendres ho fes l’ajuntament de Cadaqués.
La FOEG també demana la retirada del PRUG
La FOEG s’ha afegit a les peticions de retirada de PRUG. El seu president, Ernest Plana, considera que aquest pla comporta un gran perjudici per l’economia del territori i que cal aturar-ho. Plana assegura que “el document marxa de tota lógica i remarca que s’ha de tenir en compte que l’afluència de gent es concentra en un període molt curt de l’any i que això no suposa cap perjudici per al Cap de Creus ” . Ernest Plana, que també és president de l ‘Associació d’empresaria de comerç i reparació de vehicles i embarcacions (CORVE), diu que el sector nàutic, un dels més perjudicats per aquest pla, és un dels que durant els últims anys ha assolit una transformació més important. Des de l’Associació es destaca que “són moltes encara les persones que gràcies al turisme tenen un mitjà de vida: mecànics d’embarcacions, venedors d’embarcacions, venedors d’accessoris de nàutics, venedors de motos nàutiques, garatges d’hivernada, manteniment, material d’esport nàutic... Això suposa molts llocs de treball i una important font d’ingressos per a la zona”.
Comparteix aquesta noticia |
|
|